Още помня, как майка ми ме водеше в районната поликлиника, за

...
Още помня, как майка ми ме водеше в районната поликлиника, за
Коментари Харесай

Как да ваксинираме обществото срещу противниците на ваксини?

Още помня, как майка ми ме водеше в районната поликлиника, с цел да ме имунизират. Когато я питах " за какво ", тя ми отвръщаше " по този начин би трябвало ". С годините разбрах, че тематиката е сензитивна за дребни и огромни. Два века по-късно, след първата ваксина, избавила ни от едра шарка, ние продължаваме да спорим за успеваемостта на имунизациите. 

Ваксините! Неведнъж тематиката е предизвиквала дискусия измежду актуалното общество, което смее да опровергава здравните управляващи. Спорим, обсъждаме " за " или " срещу ", аргументираме и протестираме неуморно против имунизациите. Миналата година, полемиките се разгорещиха около варицелата, а в този момент новите случаи на морбили у нас ни предизвикат. И до момента в който огромните вземат участие в играта " кой знае по-добре от другите ", здравето на децата ни е заложено като златен чип на покер маса.

Световната имунизационна драма

На хоризонта се появяват от ден на ден случаи на морбили както у нас, по този начин и по света, а тематиката за имунизирането на децата против сходни рискови заболявания става епидемиологичен и се популяризира епидемиологично по обществените мрежи. Наскоро - Преди две седмици Лари Кук (наричан още " Кралят на антикасирите " започва акция за набиране на средства в GoFundMe, чиято оповестена цел е да окуражи родителите да разберат за какво наложителните ваксини " могат да бъдат проблематични за децата им ".​​​ Неговото желано оръжие против потвърдената просвета е Фейсбук. Освен платени реклами, той основава социална група, наречена " Спрете наложителната имунизация ", която по думите му е неправителствена организация, целяща да се бори за акции против имунизацията. ​​​​​​​Справка в GoFundMe демонстрира, че за общо четири обособени антиваксърски акции в обществените мрежи Кук е събрал 79 900 $. Пари, които отиват  " непосредствено " към неговата персонална банкова сметка. Грешка в добре измислената систематична игра на Кук, която ясно изпъква на официалната страница на организацията в интернет. 

" Аз съм деятел на цялостно работно време. Получавам дарения, само че те надалеч не са задоволителни. Аз съставлявам неправителствена организация. Излишно е да рапортувам за какъвто и да е приход. Живеем в капиталистическо общество и всеки може да набира и харчи средства както си желае ", изяснява той пред The Daily Beast.

Примерът с Кук е задоволителен, с цел да добием визия за систематичния песимизъм, водещ до обществен ужас, измами и доста още. Затова интернационалните лекари, епидемиолозите и научните експерти подхождат с изключително внимание към хората, които обществено се опълчват на здравната системa. Всички те са наясно, че подбуди им са учредени на обществени, стопански и религиозни аргументи.

Дали сме за ваксини или не, постоянно ще се откри някой, който да опровергае публичното мнение, излагайки на показ своите противоречие, подозрения и страхове. Винаги ще се появи различен, който да употребява един трагичен случай против цяла система с ясната цел да разклати актуалното общество. Всеки има право на глас и избор, само че това крие опасности, които могат да бъдат в наш ущърб.

Какви причини може да има един човек против съперниците на имунизациите? Въпрос, чийто уточнения намерихме в " Практическото управление: Как обществено да реагираме по отношение на словесното противоречие на скептиците към имунизациите ", направено от Европейския клон на Световната Здравна организация. В него се разказват в детайли основните ходове, които да предприемем при спор със песимист. 

Ето ги и тях, нека са ви потребни!

Правило №1 - Целевата група не са самите съперници на имунизациите, а цялото общество!

Различните модели на държание, присъщи за скептиците, са елементарно разпознаваеми и мотив да изправим неправилните усещания и отправим своето послание в името на общите интерес и сигурност. Противниците на имунизациите се разделят на три съществени групи - к олебливите, злословниците и отричащите се. Именно с тях е значимо да се приказва.

Използвайки главните техники на речта можем да достигнем вярно и несъмнено до необятната публика. Именно ясната мисъл (послание, морални убеждения, уточнения), структурираната тирада (дикция), обстоятелствата (постижения, случки и анекдоти), свързаността на словото , увереността (зрителен контакт), спокойствието , разбирането (съпричастност) и преди всичко, истината , са основни при обществено изявление. Говорът и езикът на тялото също са потребни при обществената словесна игра на функции. Но даже да владеем всички тези техники и " здрави " способи на ораторското майсторство, какъв е шансът да спечелим доверието на отрицателите? 

И още...  
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР